Nájemci kanceláří se stěhují zpět do centra Prahy

Nájemci kanceláří se stěhují zpět do centra Prahy

Řada firem, zejména v IT sektoru, měla po pandemii covid-19 problém nalákat zaměstnance zpět do kanceláří. Přestože většina společností přešla na hybridní model práce, tzn. kombinaci práce z kanceláře a z domova, většina se i tak potýká s nízkou obsazeností kancelářských prostor, která se pohybuje okolo 30 % i méně. Firmy tím pádem musí přemýšlet, jak zaměstnance nalákat zpět do kanceláří, a právě atraktivní lokalita je v tomto ohledu velmi důležitá.

Právě z tohoto důvodu pozorujeme poslední dobou tendenci společností stěhovat se z okrajových částí zpět do centra města. právě pro to, aby bylo sídlo jejich firmy co nejatraktivnější pro zaměstnance. Většina těchto firem se původně odstěhovala z centra především kvůli vysokým nákladům na pronájem. Nyní však, vzhledem k hybridnímu modelu práce, vyžadují méně pracovních míst a můžou si dovolit kanceláře v atraktivnějších lokalitách, aniž by jim za pronájem vzrostly náklady. Dobré dopravní spojení do kanceláře totiž pomůže zaměstnance snadněji vrátit zpět do kanceláří. Dalšími benefity centra města je ale i velké množství obchodů, restaurací a nebo volnočasových aktivit v okolí. Právě ruch, který panuje v Karlíně a v centru Prahy, je pro zaměstnance jedním z hlavních lákadel k návratu zpět do kanceláří.

Pro více informací o tomto tématu nebo ostatních trendech v oblasti pronájmů kanceláří prosím kontaktujte odborníky z našeho týmu:

Jan Babka

Jana Pavlíčková

+420 722 903 777
jana.pavlickova@cz.knightfrank.com

Nikol Ruszin

+420 733 373 306
nikol.ruszin@cz.knightfrank.com


Formulář byl odeslán. Děkujeme.