Hledáte pronájem skladů v Praze, Brně nebo Ostravě?

Hledáte pronájem skladů v Praze, Brně nebo Ostravě?

Pronájem skladů se stává stále důležitějším pro firmy, které chtějí efektivně řešit své logistické potřeby. V tomto článku se dozvíte, jak správně vybrat vhodné skladové prostory, na co si dát pozor při jejich výběru a jaké výhody pronájem skladů nabízí. Zároveň vám poskytneme tipy na sklady v Praze, Brně a Ostravě a přiblížíme, co činí tato města atraktivními z hlediska logistiky. 

Jak vybírat skladové prostory

Pronájem skladů nabízí řadu výhod, které mohou významně přispět k efektivitě vašeho podnikání. Pronájmem můžete dosáhnout úspor nákladů díky efektivnímu využití prostoru a kvalitního regálového systému. Moderní skladové prostory rovněž nabízejí vhodná řešení pro automatizaci skladu, včetně využití pásových dopravníků, které zkracují dobu vykládky a nakládky. Tyto výhody činí pronájem skladů ideálním řešením pro dynamicky se rozvíjející firmy.

Výběr vhodných skladových prostorů k pronájmu proto může být klíčový pro úspěch vašeho podnikání. Zde jsou některé důležité faktory, které byste měli zvážit:

  • Velikost skladu: Je třeba si ujasnit, jak velké skladovací prostory potřebujete. Zohledněte obrat vašeho podnikání, množství zboží a sezónní fluktuace poptávky. Skladová logistika se zabývá efektivním uskladněním a řízením zásob – zvolte optimální vybavení skladu s ohledem na vaši činnost. Využití moderních technologií, automatizace, či robotizace, kvalitní vozíky a vybavení skladu, flexibilní regálový systém mohou výrazně zlepšit výkonnost Vašeho skladu.  
  • Cena: Stanovte si rozpočet pro pronájem skladu. Cena by neměla narušit vaše finanční plány. Pomůžeme vám zajistit pobídky, které zatraktivní základní sazbu nájemného.
  • Lokalita: Zvolte oblast, která je pro vás vhodná a umožní snadnou dostupnost pro osobní i nákladní dopravu. Efektivní distribuční cesty jsou v dnešní době zásadním klíčem k udržení konkurenceschopnosti.
  • Expanze/Flexibilia: Pomůžeme vám zajistit možnost budoucího nárůstu ploch. V případě, že budete potřebovat méně prostor, vám pomůžeme najít nové obchodní příležitosti nebo zajistit podnájemce.

Ideální skladové prostory k pronájmu jsou ty, které vyhovují vašim potřebám, jsou připravené v souladu s místní legislativou (hasiči, hygiena, životní prostředí) a jsou cenově dostupné.

Typy skladů

  • Městská logistika – jedná se o skladovací kapacity ve městech a na jejich okrajích, dostupné MHD pro zajištění dostupnosti pracovních sil, zajišťující on-time delivery.
  • Small business units jsou sklady o rozloze 200 až 400 m², které jsou ideální pro startupy a začínající společnosti. 
  • BIG BOX – představují velkoobjemové skladové plochy nejen pro kontraktní logistiku.
  • Regionální logistika – nachází se na hlavních dálničních tazích, je závislá na kvalitní infrastruktuře a umístěná v požadovaném rádiusu pro optimální distribuci.
  • Umístění výrobní poptávky je standardně závislé na více faktorech – prioritou může být dostupnost kvalifikované pracovní síly, závislost na dodávkách nebo následné distribuci hotových výrobků do svozového skladu.

Pronájem skladů v Praze

Umístění skladových prostor v hlavním městě přináší řadu výhod, které mohou významně přispět k efektivitě a růstu vašeho podnikání. Jednou z hlavních výhod je strategická poloha, jelikož hlavní město je centrem dopravní infrastruktury. To umožňuje snadný přístup k hlavním silnicím, železnicím, letišti a dalším logistickým uzlům, což zajišťuje rychlé a efektivní doručování zboží na národní i mezinárodní úrovni.

Další významnou výhodou je, že skladovací prostory v hlavním městě vám umožní být blíže k vašim zákazníkům, což zkracuje dobu dodání a zvyšuje jejich spokojenost. Navíc hlavní město nabízí širokou základnu kvalifikovaných pracovníků, což usnadňuje nábor zaměstnanců pro různé logistické a skladovací činnosti.

Dalším benefitem je snadný přístup k různým službám, jako jsou servis, opravy a další podpůrné služby, které jsou nezbytné pro bezproblémový provoz moderních skladových prostor. 

Tyto výhody činí hlavní město atraktivním místem pro umístění skladových prostor, což může výrazně přispět k úspěchu a efektivitě vašeho podnikání.

V rámci města Prahy a blízkého okolí disponujeme interaktivní mapou, která znázorňuje dostupnost volných skladových prostor. 

sklady-v-Praze.jpg

Pronájem skladů v Brně

Brno je ideální lokalitou pro umístění vašich skladovacích prostor z několika důvodů. Město disponuje díky množství škol kvalifikovanou pracovní silou a fungují zde zavedené technologické a vývojové společnosti. Navíc je perfektně dopravně dostupné nejen směrem na Ostravu, což otevírá možnosti pro expanzi na polský trh, ale také na Vídeň a Bratislavu. Tato strategická poloha usnadňuje logistiku a umožňuje efektivní doručování zboží na klíčové trhy ve střední Evropě.

sklady-v-Brne.jpg

Pronájem skladů v Ostravě

Ostrava nabízí unikátní specifika pro umístění vašich skladovacích prostor. Město disponuje velkým množstvím průmyslových areálů, což poskytuje široký výběr skladových prostor. Umístění skladů v průmyslových oblastech Ostravy přináší několik klíčových výhod. Především, konkurenceschopnost řešení v Polsku umožňuje firmám expandovat a efektivně spolupracovat s polskými partnery. 

Další výhodou Ostravy je vysoký počet kvalifikovaných pracovníků. Díky této dostupnosti pracovních sil můžete snadno najít spolehlivé zaměstnance a zajistit plynulý provoz vašich skladů.

Průmyslové oblasti Ostravy nabízejí infrastrukturu přizpůsobenou potřebám logistických operací a snadný přístup k dopravním spojům, což usnadňuje distribuci zboží na regionální i mezinárodní úrovni. Tyto faktory činí Ostravu atraktivním místem pro umístění skladovacích prostor, které mohou podpořit růst a efektivitu vašeho podnikání.

sklady-v-Ostrave.jpg

Profesionální realitní makléř vám může výrazně usnadnit hledání a pronájem skladových prostor. Zde je pár praktických rad a tipů, jak ušetřit čas a peníze při pronájmu skladů. Díky profesionálnímu poradenství můžete ušetřit nejen čas, ale i peníze.

Naši odborníci na skladové prostory jsou Vám k dispozici v případě zájmu o konzultaci. 

Formulář byl odeslán. Děkujeme.