Praktické rady a tipy, jak ušetřit čas a peníze při pronájmu skladů

Praktické rady a tipy, jak ušetřit čas a peníze při pronájmu skladů

Profesionální realitní makléř vám může výrazně usnadnit hledání a pronájem skladových prostor. V tomto článku se dozvíte, s čím vám může zkušený makléř pomoci, získáte tipy na jednání s pronajímateli a rady, na co si dát pozor při pronájmu skladů. Díky profesionálnímu poradenství můžete ušetřit nejen čas, ale i peníze.

Proč spolupracovat s realitními makléři

Proces plánování a přesné definice vašich potřeb je nesmírně důležitý. Doporučujeme začít hledat vhodné prostory včas. Ideálně byste měli komunikovat své požadavky v rozmezí 6-12 měsíců před plánovaným zahájením skladování. V případě výrobní činnosti je vhodné začít hledat až 18 měsíců předem, aby byly splněny všechny podmínky v souladu s místní legislativou, hygienickými i protipožárními předpisy.

Jak Vám můžeme pomoci?

Na trhu průmyslových nemovitostí se Markéta Vrbasová, vedoucí oddělení průmyslových nemovitostí, pohybuje již více než 17 let a za roky své praxe v oboru nasbírala zkušenosti, které je připravena s vámi sdílet. S námi budete mít jistotu nastavení nejlepších možných dosažitelných podmínek.


marketa-vrbasova.jpg
Markéta Vrbasová
Director, Head of Industrial Agency
+420 724 325 331


Provedeme vás kompletním procesem výběru a zajištění vhodného prostoru pro pronájem skladovacích ploch. Na základě vašeho zadání vám připravíme přehled možností k pronájmu na míru. Seznámíme vás s aktuální situací na trhu, volnými prostory k pronájmu, plánovanou výstavbou i projekty ve fázi povolování. Pomůžeme vám rychle se zorientovat na trhu a budeme s vámi sdílet naše know-how a zkušenosti z oblasti pronájmů skladových prostor.

Zajistíme detailní komerční podmínky pro jednotlivé varianty a vypracujeme přehled nákladovosti. Navíc vám zajistíme pobídky ve formě dodatečné slevy z nájemného, nájemních prázdnin nebo příspěvku na vybavení skladu. Nabízíme jak krátkodobý, tak dlouhodobý pronájem skladovacích ploch, včetně logistických služeb. 

S námi ušetříte čas i peníze

Naše služby jsou pro vás bez provize, neboť jsme ve většině případů hrazeni pronajímateli průmyslových nemovitostí. Kromě nabídek na našem webu disponujeme i dalšími variantami, které nezveřejňujeme, proto se na nás neváhejte obrátit osobně.

Denně jsme v kontaktu s majiteli průmyslových objektů a orientujeme se nejen v dostupnosti již postavených prostor, ale i v plánované výstavbě v nových klíčových lokalitách. Díky našemu přehledu trhu vám můžeme nabídnout ty nejlepší možnosti pronájmu skladovacích ploch, které odpovídají vašim konkrétním potřebám.

Hledáte partnera pro dlouhodobou spolupráci? Budeme pro vás monitorovat atraktivní možnosti pronájmu skladů, propojíme vás s potencionálními obchodními partnery a zajistíme příležitosti pro růst vašeho podnikání. Naše dlouholeté zkušenosti a široká síť kontaktů nám umožňují vyjednat pro vás ty nejlepší komerční podmínky, které budou akceptovatelné jak pro stranu pronajímatele, tak pro vás.

Tipy pro jednání s pronajímateli

Jak vyjednat nejlepší podmínky nájmu? Spolupracujte s realitním makléřem, který se specializuje na pronájmy skladových prostor. Provedeme vás jednotlivými komerčními body, vše vysvětlíme a nastíníme aktuální možnosti vylepšení ceny pro vás.

Věděli jste, že…

  • Úvodní přehled komerčních podmínek je shrnut v dokumentu „Heads of Terms“ („HOT“)? Základní přehled podmínek (HOT) popisuje primární obchodní podmínky mezi pronajímatelem a nájemcem a je podkladem pro přípravu samotné nájemní smlouvy. Obsahuje jednotkovou cenu pronájmu všech nabízených ploch, podmínky indexace nájemného, výši servisních poplatků, možnosti pro budoucí růst i přesný časový harmonogram včetně délky nájmu. Podpis tohoto dokumentu je nezávazný, nicméně jej lze považovat za instrukci k zapojení právních zástupců obou stran a časovou rezervu pro vyjednání samotné nájemní smlouvy. Prostory po podpisu HOT již nebudou dále nabízeny třetím stranám. HOT mají omezenou platnost, standardně 1 měsíc.
  • Smlouva by měla obsahovat přesné vymezení pronajímané nemovitosti, výši nájemného, úhrady za služby, délku nájmu, práva a povinnosti nájemce a pronajímatele. Specifikuje všechny finanční aspekty dohody obou stran, povinnosti nájemce, záruky ze strany pronajímatele i odpovědnost za případnou škodu na majetku, možnost ukončení smlouvy. Nájemní smlouva musí být písemně uzavřená.
  • Renegociace je také velmi důležitý proces. Blíží se Vám konec doby nájmu? Potřebujete se přestěhovat, snížit nebo zvýšit pronajímané plochy, nebo plánujete expandovat do nové lokality? Doporučujeme vám kontaktovat realitního makléře zhruba 12-18 měsíců před datem ukončení nájemní smlouvy pro revizi aktuálních potřeb vaší společnosti, zajištění přehledu aktuálních možností a zahájení jednání s vaším pronajímatelem. Cílem je vždy najít kompromisní variantu, akceptovatelnou jak pro pronajímatele, tak pro nájemce.

Často kladené otázky (FAQ)

Jaká je minimální délka nájemní smlouvy?

U nové výstavby moderních logistických hal je to minimálně 5 let, nicméně dokážeme nabídnout pronájmy i pro kratší dobu. 

Jak ukončit nájemní smlouvu dříve?

Vždy musíme vycházet ze smluvních podmínek samotné nájemní smlouvy. Často jsme však oslovováni koncovými zákazníky, kteří využívají služeb logistických společností, proto můžeme pomoci s hledáním nového nájemce. Důležitou roli zde hraje včasná a jasná komunikace.

Kolik stojí pronájem skladu?

Cena pronájmu se odvíjí od velikosti pronajímané plochy, umístění projektu, aktuálních tržních podmínek, délky nájemního vztahu. Rádi vám poskytneme indikativní cenovou nabídku zdarma. Pravidelně připravujeme aktuální přehled stavu industriálních příležitostí, uzavřených transakcí i nových příležitostí. Máme kompletní přehled na trhu průmyslových nemovitostí. Rádi s vámi budeme naše know-how sdílet. Naší výhodou je, že jsme ve většině případů placeni ze strany pronajímatelů.

Závěrem shrnutí klíčových bodů

Pronájem skladovacích prostor je komplexní proces, který vyžaduje pečlivé plánování a správnou definici vašich potřeb. S naším týmem odborníků se můžete spolehnout na profesionální přístup, úsporu času a peněz, a získání nejlepších podmínek pro vaše podnikání. Kontaktujte nás a dovolte nám být v tomto důležitém kroku vaším partnerem v efektivním řízení vašich logistických potřeb.

S čím Vám můžeme pomoci, když jste nájemce?

  • Vyhledání vhodných skladových prostor na základě požadavku zákazníka
  • Oslovení developerských skupin, majitelů komerčních nemovitostí
  • Prezentace jednotlivých možností včetně podrobné finanční analýzy nákladovosti jednotlivých variant
  • Renegociace – zastoupení při přejednání nájemních podmínek
  • Build To Suit – výstavba na míru
  • Build To Own – výstavba do vlastnictví
  • Podnájem nevyužitých ploch
  • Krátkodobý pronájem
  • Nákup a prodej nemovitostí

Jaké služby můžeme nabídnout majitelům nemovitostí?

  • Prodej a nákup komerčních nemovitostí
  • Zastoupení při vyjednání pronájmu nemovitostí
  • Exkluzivní spolupráce při zajištění pronájmu

Další poradenské služby

Naše poradenství zahrnuje širokou škálu služeb, které vám pomohou optimalizovat vaše logistické a stavební projekty. Poskytujeme komplexní logistické služby, které zajišťují efektivní řízení a provoz skladovacích prostor. Dále nabízíme projektový management, který zahrnuje stavební dozor, kontrolu technického stavu nemovitostí (Due Diligence) a organizaci výběrových řízení. Naše odborné znalosti a zkušenosti vám zaručí hladký průběh projektů a splnění všech technických a legislativních požadavků.

Pronájem skladových prostor s naší odbornou podporou vám zajistí nejen flexibilitu a úspory nákladů, ale také přístup k profesionálním službám a detailnímu přehledu trhu. S našimi zkušenostmi a znalostmi vám pomůžeme vyjednat nejlepší možné podmínky a zajistit, že vaše skladovací potřeby budou plně uspokojeny.

Kontaktujte nás a dovolte nám být vaším partnerem v oblasti pronájmu skladových prostor, abyste své úsilí mohli soustředit na růst a rozvoj vašeho podnikání.



Formulář byl odeslán. Děkujeme.